Več o peskanju

Peskanje platišč

Peskanje je odlična tehnologija za čiščenje!

POTREBUJETE PESKANJE PLATIŠČ?

Peskanje je idealna priprava površine pred nanašanjem zaščitnega nanosa in se uporablja predvsem pri kovinskih konstrukcijah, ogrodjih in različnih strojnih delih, karoserijah, podvozjih, platiščih in vseh drugih delov avtomobila, kakor tudi pri zabojnikih, kesonih, cisternah, silosih, odlitkih, itd. Peskanje platišč oziroma platišča sama spadajo v segment kovinarske industrije, kjer velikokrat pride do težav, ker so površine neprimerno obdelane in zato ne pride do optimalnega oprijema barva. Težave prav tako nastajajo tudi pri čiščenju barv, lakov in pa seveda pri čiščenju rje in zaključni obdelavi nerjavečih izdelkov in procesne opreme.

Postopek peskanja platišč

Peskanje platišč oziroma tehnološki postopek obnove platišč poteka v naslednjem vrstnem redu:

  1. platišča se najprej operejo
  2. površino poškodbe se potem obrusi s pilo ali grobim brusnim papirjem
  3. platišče se po potrebni poravna
  4. platišče se kemično razbarva
  5. ostanke barve se peska s primernim granulatom
  6. na platišče se elektrostatično nanese osnovno barvno, izbrano barvo in lak
  7. platišče je primerno za montažo

Obnova ali peskanje platišč, aluminijastih ali jeklenih, na trgu obstaja že veliko let. Peskanje platišč je tako idealna in praktična rešitev, kadar je potrebno platišče povrniti v izvirno stanje za relativno ugodno cenovno postavko. Peskanje platišč je najbolje oziroma priporočljivo prepustiti strokovnjakom, ki se s tem profesionalno ukvarjajo, saj se bo le tako zagotovila najboljša kvaliteta pri obnovi ali peskanju.

Postopek, kot že omenjeno, za peskanje platišč je načeloma enostaven. Platišča se tako najprej razmastijo, nato pa se jih fino peska s postopkom peskanja. Ko je peskanje platišč končano, se platišča prebarvajo s prašno barvo, ki je veliko bolj obstojna kot navadna barva. Standardno se platišča barvajo v srebrni, črni in beli barvi, za večji lesk pa se na koncu na platišča nanese še prozorni lak. Za najkvalitetnejšo zaščito in videz platišča se platišča tudi mokro pobarva in polakira v poljubni barvi z dvokomponentnim odtenkom. S tem tehnološkim postopkom se doseže obstojnejši premaz in še lepši videz platišča.

Peskanje platišč je cenovno ugodno

Ker je peskanje platišč oziroma celotna obnova postalo dandanašnji zelo zaželena tržna niša, se s tem ukvarja vedno več podjetij, ki nudijo svojim strankam različne načine in principe restavriranja platišč kakor tudi drugih kovinskih ali nekovinskih izdelkov. Zaradi velike konkurence oziroma fleksibilnega trga pa je tudi cena obnove, peskanja ali celostnega popravila platišča postala relativno cenovno ugodna. Cena je tako v svoji osnovi oblikovana na podlagi velikosti platišča ter od izbire barve in načina barvanja. Peskanje platišč pa je najpomembnejši faktor na poti do želenega videza.

SERIJSKO IN TERENSKO PESKANJE

Eno izmed najboljših podjetij za peskanje v Sloveniji. Poglej spletno stran za ponudbo in zadnje projekte. Peskanje po Evropi.

Da vam lahko zagotovimo zanimiv obisk, na spletni strani uporabljamo piškotke. Z nadaljevanjem se strinjate z njihovo uporabo, več o njih pa si lahko preberete tukaj.